Van VarkensVandaag naar VarkensMorgen

september 17, 2011 § 1 reactie

De laatste weken is er veel publiciteit rondom de varkenssector en over de varkensbedrijven zelf. Veelal positieve publiciteit aangejaagd door VarkensVandaag en door StapindeStal (VarkensinZicht), maar ook af en toe een negatief geluid, meestal afkomstig van consumentenorganisaties. Zie bijvoorbeeld het suggestieve verhaal van Sjoerd van de Wouw, campagneleider bij Wakker Dier, zoals gepubliceerd op onze website http://www.boer-en-co.nl en eerder in het Eindhovens Dagblad. Als jullie willen reageren op dit artikel, hebben jullie nu de kans om eventuele  onwaarheden uit de wereld te helpen of nieuwe suggesties te doen! Maar laten wij zelf ook kritisch blijven over onze eigen sector en zo snel mogelijk slagen maken op het gebied van duurzaamheid. Met of zonder medewerking van de Retail zullen wij stappen moeten zetten op het gebied van Planet en People, natuurlijk zo dat er Profit uitkomt. Dus economisch verantwoord ondernemen, rekening houdend met het milieu en het landschap EN met het welzijn van dieren en mensen.  Van VarkensVandaag naar VarkensMorgen, van de huidige veehouderij naar een toekomstgerichte veehouderij, door de commissie Van Doorn terecht “zorgvuldige” veehouderij genoemd. Geen discussie meer over het gebruik van antibiotica en geen risico’s meer voor de volksgezondheid, zijn de grootste uitdagingen op korte termijn. Maar op middellange termijn ook zaken als gesloten mineralenkringloop, verantwoord grondstoffengebruik , slimme mestverwerking en nieuwe stalconcepten, die beter in het landschap passen. Kortom volop werk aan de winkel voor de sector zelf. Niet alleen in de varkenshouderij, ook in de pluimveehouderij en de melkveehouderij moeten nog stappen gezet worden en kunnen samen met de Retail slagen gemaakt worden op het gebied van duurzaamheid. De wil is er al vandaag bij de veehouders, nu nog de weg naar morgen samen met de burgers!

Advertenties

Getagd: , ,

§ Een Reactie op Van VarkensVandaag naar VarkensMorgen

  • Veel ondernemers zijn heel goed bezig en dat zonder de hulp van instanties. Verbeter de wereld en begin bij jezelf is het gezegde maar geldt uiteraard ook voor Agrarisch Nederland op welk gebied dan ook. We kunnen met z’n allen nog zoveel roepen en verdedigen maar uiteindelijk moeten we onszelf bewijzen in de uitvoering van zaken. Pas als we in uitvoering ons zelf bewijzen richting de maatschappij dan zal die maatschappij moeten erkennen dat we goed bezig zijn.
    Gisteren nog hebben wij een diverse groep van GroenLinks mogen ontvangen en hebben we kunnen laten zien en uit kunnen leggen hoe en waarom bijvoorbeeld de varkenshouderij bepaalde dingen doet en uitvoert zoals wij gaan doen. Het besef van bepaalde regels en eisen is er vaak niet en juist door in gesprek te gaan komen mensen soms tot een heel ander beeld.
    Natuurlijk blijven mensen bij bepaalde standpunten en gedachten maar je hebt als ondernemer wel het lef gehad om ze uit te nodigen en om te laten zien dat je eerlijk en zo verantwoord mogelijk bezig bent.
    We hebben instanties nodig voor bepaalde lobby en ik ben groot voorstander van het initiatief van Stap in de Stal om vooral de algemene consument een kijkje te geven maar om mensen echt te overtuigen moet je zelf naar buiten treden en mensen uitnodigen om te laten zien, kijk, ik heb niets te verbergen.

GEEF EEN REACTIE

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Van VarkensVandaag naar VarkensMorgen voor Boerenlog.

Meta

%d bloggers liken dit: