EERLIJK en HEERLIJK Weekend van het Varkensgezin!

september 11, 2011 § 4 reacties

Vers van de pers, het Weekend van het Varken is een EERLIJK en HEERLIJK weekend van het Varkensgezin geworden. Wat een mooie bedrijven en wat een inzet van de varkenshouders/sters en hun kinderen om dit weekend tot een succes te maken. Ik ben benieuwd naar het aantal bezoekers en hun reacties op de bedrijven, maar ik heb zelf genoten van de hedendaagse varkenshouderij. Keurige bedrijven met veel aandacht voor de gezondheid en het welzijn van de dieren. Nette erven met leuke activiteiten voor de kinderen en de buurt. Maar bovenal trotse ondernemers, echte professionals, die hun eigen verhaal willen vertellen over hun varkens en hun keuzes in de bedrijfsvoering. Complimenten ook voor de organisatie van StapindeStal en de begeleiding van de Zichtstallen tijdens dit weekend. Keurig verzorgd en zeker voor herhaling vatbaar; volgende keer graag ook in het Midden van het land, want daar zat een grote witte vlek. EERLIJK en HEERLIJK vlees van zulke prachtige bedrijven en zulke professionele ondernemers is de volgende stap. Misschien kunnen we wel een nieuw concept van hen verwachten: Natuurlijk  Vlees uit de zichtstallen, wat verkocht wordt in de Landwinkels van diezelfde zichtstallen en via Internet met Varkenshouderij 2.0 toepassingen! Bedankt voor deze geweldige promotie van de varkenssector. Ik verneem graag wat de varkenshouders/sters zelf ervaren en geleerd hebben van de bezoekers op hun bedrijf.

Advertenties

Getagd: , , ,

§ 4 Reacties op EERLIJK en HEERLIJK Weekend van het Varkensgezin!

 • Onze nieuwe stal werd opengesteld voor zowel boer als burger en vooral de burger heeft daar massaal en dankbaar gebruik van gemaakt. De eerste telling is 3500 bezoekers en daar mag de varkenshouderij best trots op zijn dat we dit hebben kunnen bereiken. Ook de organisatie rondom het weekend was goed geregeld en natuurlijk zul je zelf ook bekendheid moeten verkrijgen bij diverse instanties. Al met al een geslaagd weekend met dank aan iedereen die meegeholpen hebben.

 • Het was een super leuk (druk) weekend !
  Bezoekers waren enthousiast en geïnteresseerd in de verhalen van de varkenshouder zelf !

  Als de bezoekers weggingen kregen we bij de uitgang vaak reacties van: goh, dat dat zo’n organisatie is op een varkensbedrijf ! dat hadden we niet in de gaten ! een meisje ging heel enthousiast weg: “dit was de mooiste dag van mijn leven !!” .. nou dat zegt al een heleboel !!!

  Iedereen hartstikke bedankt voor de hulp !

  Volgend jaar, noteer maar alvast: 2e weekend van september Weekend van het Varken 2012 J J

  (ideeen voor de volgende editie zijn altijd welkom !)

  Met vriendelijke groet,
  Doreen Van den Berkmortel

 • Weekend van het varken was superleuk. Doordat ik vroeg bij de varkenshouder in Den Dungen was was het nog stil. De varkenshouder nam alle tijd om mij van alles uit te leggen waar hij als varkenshouder tegenwoordig mee te maken heeft en waarom zijn bedrijf is zoals het nu is.
  Varkenshouderij in Oss was ook mooi, veel geleerd duidelijke uitleg en ook hier kon ik al mijn vragen kwijt. Ik was daar naar toe gegaan vanwege het Jan Smit verhaal. Leukste van het weekend was het interview met Ad van Duijnhoven. Wat kan hij duidelijk uitleggen! Mooie verhalen. Ik heb weer voor maanden twitterverhalen met varkens.

 • Bennieshere schreef:

  Erg leuk initiatief! De koeien- en kippenstallen kennen we al van de familiebezoekjes. Maar een varkensstal hadden we nog nooit gezien.
  Vooral de extra activiteiten rondom het boerenbedrijf maken het interssant voor het hele gezin: Schminken, biggenrace, springkussen, ponyrijden. Wellicht voor de volgende keer: biggetjes knuffelen / verkoop van boerderij / slagerij producten.

GEEF EEN REACTIE

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu EERLIJK en HEERLIJK Weekend van het Varkensgezin! voor Boerenlog.

Meta

%d bloggers liken dit: